Nikon Action VII 10-22x50
Dálkoměr - Nikon - zoomové - 22 x - 50 mm - 1024 g - Voděodolný - Měření vzdáleností Vhodný pro sledování sportů (z tribuny), pro vysokohorskou turistiku a pro pozorování živé přírody. > Okuláry s asférickými optickými členy pro minimální zkreslení obrazu >... více »
od 2 634 Kč
Všechny recenze Nikon Action VII 10-22x50
Portos
Přidáno: 11. června 2011
- - Výborná světelnost
- - Možnost uchycení na stativ přes redukci v příslušenství - mohl jsem tak pozorovat prstenec na Saturnu - zážitek
- - výborné držení - uchopí se za konce, palce si samy najdou vybrání
- - snadný zoom, zvětšení 22x je bombastické
- - perfektní dílenské zpracování
- - maličkosti - líbil by se mi delší řemen pro nošení v pouzdře na rameni, chybí mi přihrádky v pouzdře na krytky a redukci na stativ
Jsem velmi spokojen.
Vybalení dalekohledu však bylo rozpačité. Kupoval jsem ho naslepo, překvapila mě jeho robustnost a váha.
Než jsem si si zvykl, připadal jsem si jako námořní kapitán na můstku. Pozorovací vlastnosti jsou ale úžasné. Poradí si s ním i můj 4letý synek. Používám ho i pro noční pozorování oblohy, užívám si krátery na Měsíci. Od hvězdárny Praha - Ďáblice se pohledem procházím kolem Mělnického zámku.
Matess727
Přidáno: 21. srpna 2010
- Stativový adapter ve výbavě,...což u jiných nebývá.
- Velmi povedené povrchové zpracování s krásným vystouplým logem Nikon (žádná nálepka).
- Velmi slušné pokoukání bez rozostřování po celé délce zoomu.
- Velmi příjemný úchop,...zejména protiskluzové vybrání pro palce.
- Odpor zaostřovacího běžce tak akorát pro lehké doostřování jedním prstem,....což není u všech dalekohledů pravidlem.
- Nevypadávají ucpávky okulárů a předních skel,...což mě při zkoušení jiných dalekohledů v různých obchodech přivádělo k nepříčetnosti.
- Na krku se za celý den určitě pronese, ale kvalitou poctivé optiky se to vyplatí.
- Mohl být přibalen náhradní šroubek-kryt závitu pro stativový adaptér.
- Při častějším používání se jistě při odkládání někam po kapsách ztratí.
- Brašna by mohla mít oka pro popruch na rameno (má jen pro nasazení na opasek).
Co jsem porovnával levné zoomy, tak kvalitou je tento Nikon opravdu velice slušný,....za ty peníze s optikou BaK4 zcela určitě!Není potřeba přeostřovat a dolazovat korekci dioptrií, jako je to pravidlem u jen o tisícovku levnějších zoomů (co jsem vyzkoušel).To mě původně od zoom dalekohledů odrazovalo.Ale tady tyto problémy nejsou (nevím jestli to bude kus od kusu).Samozřejmě dalekohledy v cenách jednou tolik a více, jsou obrazovým podáním ještě jinde,....ale tento Nikon Action je myslím v této cenové relaci jeden z nejlepších co jsem vyzkoušel (společně s ESCHENBACH Arena P 8-24x50 zoom), ale ten už je zase o něco draží.
Zobrazuji 1 - 9 ze 9 recenzí